torstai 23. toukokuuta 2013

Pakosuunnitelmia

Kummia kuuluu. Mehiläiset ovat jo näin toukokuun puolella innostuneet parveilusta, ehkäpä huonon ravinnonsaannin takia. Avasin pesän 12. päivä, jollon kaikki näytti olevan kunnossa. Toukkia ja munia oli jonkin verran, mun ei niin harjaantuneeseen silmään nähden kuitenkin vähänlaisesti. Kuningatarta ei näkynyt missään, mut päättelin sen vaan olevan vikkelä liikkeissään. Tuhosin kehiltä viitisen kuningatarkennoa, joista muutamaan oli munittu.

Viikkoa myöhemmin tilanne näytti jo surkealta - en löytänyt niin kuningatarta kuin uutta munintaakaan. Mihin ihmeeseen kuningattaret aina katoo? Pari ollaan menetetty aikaisempina kesinä parveilun takia ja yks saatiin mitä ilmeisimmin ite hengiltä, mut niiden lisäksi ei olla keksitty mitään selitystä siihen, että kuningatarta ei jossain vaiheessa enää vaan näy. Tää keväinen katoamistemppu on siitäkin mystinen, että pesässä on todistettavasti vielä hetki sitten aktiivista munintaa.

Soiteltiin Mehiläistaloon, josta saatais ens viikolla ostaa uus kuningatar. Jakohaaveet saa tietenkin heittää tässä vaiheessa romukoppaan eikä taida sadostakaan tulla päätä huimaava, mutta jos nyt sais ton pesän pysymään ees hengissä! Kunhan tää sade lakkaa, meen vielä kerran tutkimaan pesää, ja julistan kuningattaren menetetyksi jos tilanteessa ei näy paranemisen merkkejä (tai itse sitä tyyppiä).

Kuningaskuluttajassa oli juttua kotipuutarhureiden hyönteismyrkyistä, katsokaa ja oppikaa, miten ilman myrkkyjäkin selviää!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti